Wdrożenie systemu kopii zapasowych Dell EMC
Bezpieczeństwo w sektorze finansowym to wysoce ważna kwestia, któej lekceważenie może kosztować bardzo wiele. Chcesz wprowadzić go u siebie, ale nie wiesz, jak to wygląda? IT Punkt przedstawaia case wdrożenia systemu kopii zapasowych Dell EMC dla firmy właśnie z tej branży!
2020-11-27, 11:15

Wdrożenie systemu kopii zapasowych Dell EMC w sektorze finansowym

To wdrożenie systemu kopii zapasowych Dell EMC zostało zrealizowane poprzez zaimplementowanie redundantnego systemu kopii zapasowych. Projekt polegał na wprowadzeniu Backup & Disaster Recovery, którego celem było zapeawnienie wyższego stopnia bezpieczeństwa i dostęności jeśli chodzi o przetwarzanie i przechowywanie danych.

wdrożenie systemu kopii zapasowych Dell EMC

Prace związane z wdrażaniem systemu kopii zapasowych Dell EMC

Aby cały proces wdrożenie systemu kopii zapasowych Dell EMC mógł się odbyć niezbędne było zaprojektowanie jego pełenej struktury oraz jej wdrożeniu. Sprzęt został wykorzystany o rozwiązania Dell EMC, a mianowicie dwa serwery Dell EMC PowerEdge R540, dwa deduplikatory sprzętowe Data Domain 6300 oraz bibliotekę taśmową DellEMC TL1000 LTO7.

Wdrażaniem systemu kopii zapasowych Dell EMC gdzie jest jeszcze istotne?

Takie wdrożenie systemu kopii zapasowych Dell EMC jest ważne z punktu widzenia każdej branży i firmy, która zajmuje sie przechowywaniem i gromadzeniem danych wrażliwych o swoich klientach. Chcesz wprowadzić ją w swojej firmie? Skontaktuj się z IT Punkt porozmawiamy o Twoim biznesie!

Michał Woźnik